Саакашвілі заочно винесли новий серйозний тюремний вирок в Грузії
Категорія
Світ
Дата публікації

Саакашвілі заочно винесли новий серйозний тюремний вирок в Грузії

Саакашвілі заочно винесли новий серйозний тюремний вирок в Грузії
Джерело:  Новини Грузії

Колишньому голові Одеської обладміністрації Міхеілу Саакашвілі Тбіліський міський суд виніс новий вирок. Колишнього грузинського лідера засудили до шести років в'язниці у справі про побиття нардепа Грузії Валерія Гелашвілі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Грузія Online".

В ході судового засідання суд визнав винним Саакашвілі у справі 2005 року, коли було скоєно збройний напад на депутата грузинського парламенту Гелашвілі. Колишнього грузинського лідера звинувачують у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства, а також в організації умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю нардепа.

Крім тюремного терміну, за рішенням суду Тбілісі, Саакашвілі позбавили права на 2 роки і 3 місяці займати державні посади.

Відзначається, що у справі про напад на нардепа Гелашвілі до тюремного терміну також засуджені екс-глава МЗС Грузії Іване Мерабішвілі, колишній начальник Спеціального оперативного департаменту Ереклє Кодуа і екс-глава управління цього ж департаменту Гія Сирадзе. Мерабішвілі обрали міру покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років і 9 місяців, а Кодуа і Сирадзе засудили до 9 років в'язниці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Саакашвілі програв суд проти МВС України щодо позбавлення його українського громадянства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?