"Чому б вам не залишити ЄС?": стало відомо про скандальну пропозицію Трампа Макрону
Категорія
Політика
Дата публікації

"Чому б вам не залишити ЄС?": стало відомо про скандальну пропозицію Трампа Макрону

"Чому б вам не залишити ЄС?": стало відомо про скандальну пропозицію Трампа Макрону
Джерело:  The Washington Post

Американський глава Дональд Трамп запропонував Франції покинути склад ЄС в обмін на торговельну угоду, вигідну для Лондона. Таку скандальну пропозицію президент США зробив французькому лідеру Еммануелю Макрону під час приватної зустрічі в Білому домі.

Про несподівану пропозицію Трампа Макрону повідомляє Washington Post, з посиланням на неназваних європейських чиновників, передає ONLINE.UA.

Зокрема, Трамп запропонував Макрона вивести Францію з складу ЄС, а в обмін пообіцяв двосторонню торгівельну угоду з кращими умовами, ніж ЄС отримує від США. Джерела видання не уточнили, якою була реакція Макрона на пропозицію Трампа.

Скандальну пропозицію Трампа також не стали коментувати в Білому домі. При цьому в адміністрації американського президента не стали заперечувати ці слова лідера США.

Джерело відзначило, що ця пропозиція Трампа чітко вказує на те, що американський глава намір розвалити організацію американських союзників, незважаючи на офіційну політику Вашингтона. Також у виданні вважають, що Трамп своєю пропозицією підтвердив той факт, що йому не вистачає розуміння поглядів Макрона та його виборців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив, що конфлікт американського лідера Дональда Трампа з владою Євросоюзу може зруйнувати Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?