В Україні зробили пропозицію Путіну щодо звільнення українських політв'язнів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зробили пропозицію Путіну щодо звільнення українських політв'язнів

В Україні зробили пропозицію Путіну щодо звільнення українських політв'язнів
Джерело:  online.ua

Українська сторона готова передати Росії 23 росіянина, яких засудили в Україні за підготовку терактів, шпигунство і бойові дії на Донбасі в обмін на таку ж кількість українців, незаконно утримуваних в російських в'язницях.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова на брифінгу 29 червня, передає ONLINE.UA.

За словами Денисової, на даний момент вона чекає відповіді від Росії на пропозицію з обміну заручників і політв'язнів. Вона підкреслила, що до відповіді Москви не можна поки що назвати терміни, коли цей обмін може відбутися.

Також Денисова уточнила, що вже кілька тижнів намагається домогтися відвідувань в'язнів Кремля в Росії, але їй так і не вдалося відвідати жодного українця в російській в'язниці. Вона також наголосила, що українцеві Олегу Сенцову насильно нав'язують російське громадянство, зазначивши, що на підставі цього і не вдається відвідати режисера.

"Вчора уповноважений з прав людини Москалькова теж відмовила у відвідуванні Сенцова на підставі того, що я не громадянка Російської Федерації. Було б дивно, якби український омбудсмен була громадянкою Російської Федерації. Я - українська кримчанка. Так само, як і Олег Сенцов - український кримчанин", - заявила Денисова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Денисова поставила умову Москалькової щодо відвідування політичних в'язнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?