SpaceX запустила в космос корабель з "літаючим мозком" на борту: опубліковано видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила в космос корабель з "літаючим мозком" на борту: опубліковано видовищне відео

SpaceX запустила в космос корабель з "літаючим мозком" на борту: опубліковано видовищне відео
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 29 червня, компанія Ілона Маска SpaceX провела черговий запуск в космос Falcon 9 з космічним кораблем Dragon, на борту якого знаходиться вантаж для екіпажу МКС. Зокрема, в космос був відправлений робот, який назвали "літаючий мозок", та плюшевий пес-ньюфаундленд.

Видовищне відео запуску Falcon 9 в космос було опубліковано на офіційній сторінці NASA в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Запуск Falcon 9 відбувся з майданчика SLC-40 бази ВПС США на мисі Канаверал в штаті Флорида. На борту корабля Dragon знаходиться більше 2,5 тонн вантажу, включаючи провізію і речі для екіпажу МКС, матеріали для досліджень, обладнання для виходу в космос. Зокрема, на МКС також відправлений робот CIMON, який в рамках експерименту з впровадження штучного інтелекту в космічні дослідження буде допомагати астронавтам під час роботи.

Робот "Саймон" виглядає як куля з великим екраном на одній стороні. На ньому схематично відображається особа робота. Він обладнаний 14 вбудованими пропелерами, які дозволять роботу пересуватися в невагомості. Розробила "Саймона" компанія Airbus. За допомогою "літаючого мозку" вчені хочуть зрозуміти, чи зможе штучний інтелект полегшити роботу астронавтів на МКС.

Крім робота на орбіту в честь 50-річчя Системи національних стежок США разом з корисним вантажем вирушив і плюшевий пес-ньюфаундленд. Цей собака супроводжував в 1804-1806 роках Меріуезера Льюїса та Вільяма Кларка в першій сухопутної експедиції через територію США з Сент-Луїса до тихоокеанського узбережжя і назад.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що компанія Ілона Маска отримала право відправити у космос секретний супутник ВПС США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?