Ворожіння на Івана Купала: 10 цікавих ворожінь на судженого, любов і багатство
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

Ворожіння на Івана Купала: 10 цікавих ворожінь на судженого, любов і багатство

Ворожіння на Івана Купала: 10 цікавих ворожінь на судженого, любов і багатство
Джерело:  online.ua

Уже через кілька днів українці святкуватимуть одне з найчарівніших і містичних свят року - Івана Купала, яке за традицією відзначається з 6 на 7 липня. У 2018 року це свято випадає в ніч з п'ятниці на суботу. Вважається, що вечір напередодні Купальської ночі і сам Іванів день наділені чудодійними силами природи, а ворожіння на Івана Купала є найправдивішими і доленосними. ONLINE.UA підготував десять цікавих ворожінь на судженого, любов і багатство, за допомогою яких можна багато чого довідатися про своє майбутнє.

Ворожіння на Івана Купала на багатті

Головним ритуалом святкування Івана Купала є стрибки через багаття. Таким чином люди приманюють до себе удачу, здоров'я і успіх. Але по Купальському вогню можна також визначити, що Вас чекає в найближчому майбутньому. Наприклад, якщо Вам вдалося тричі перестрибнути через багаття високо - то весь рік будуть супроводжувати удача, щастя і здоров'я. Якщо раптом випадково вийшло спокнуться або потрапити ногою в вогонь - то в сім'ї неминучі хвороби і біди.

Ворожіння на судженого і на любов на Івана Купала

Популярні на Івана Купала ворожіння на судженого. Їх проводять дівчата напередодні Купальської ночі. Для цього вони збирають польові квіти і трави (звіробій, полин, ромашку, кропиву та інші) і плетуть з них вінок. Потім його пускають на воду: якщо віночок поплив далеко і швидко, то дівчину чекає зустріч з судженим і весілля, а якщо вінок тримається близько біля берега, то це означає, що наречений знаходиться близько.

Якщо потрібно з кількох шанувальників вибрати судженого, то ворожіння на Івана Купала можна провести за допомогою листа папороті. Для цього потрібно зірвати стільки гілочок квітки, скільки буде загадано імен хлопців. Після цього кожну гілочку слід позначити різнобарвною ниткою, щоб не переплутати задумані на них імена наречених. Після цього гілки потрібно щільно притиснути до дна водойому і різко відпустити - яка з них спливе раніше за всіх, той і стане Вашим судженим.

Ще для ворожіння на судженого в Купальську ніч використовують подорожник. Для цього потрібно зірвати кілька листів рослини, покласти їх під подушку і перед сном вимовити "Тріпутнік-попутник, живеш при дорозі, бачиш малого і старого, скажи мого судженого!". У цю ніч дівчині повинен наснитися її суджений.

Ворожіння на бажання на Івана Купала

Загадати бажання і дізнатися чи збудеться воно можна за допомогою цікавого ворожіння по колам на воді. У ніч на Івана Купала налийте в миску воду і на заході перед нею скажіть бажання. Після цього киньте в воду камінь і рахуйте кола, які будуть йти від нього. Якщо кількість кіл на поверхні води буде парною - бажання збудеться, якщо непарною - то ні.

У Купальську ніч також можна гадати на бажання по кленовому листу. Для цього підійдіть до клена і підійміть будь-який опалий лист з дерева. Порахуйте, скільки у нього гострих куточків - якщо кількість парна, то бажання сдубется, якщо ні - то задуманому не судилося здійснитися.

На бажання також ворожать і за допомогою вінка. У ніч на Івана Купала треба сплести вінок з польових трав і загадати при цьому бажання. Перед заходом сонця необхідно опустити вінок на воду і не спускати з нього очей. Якщо вінок попливе далеко - бажання збудеться, якщо залишиться біля берега, то ні. Якщо вінок допливе до середини річки і буде там балансувати - то в майбутньому році в вашому житті буде все спокійно, без змін.

Ворожіння на майбутнє на Івана Купала

Дізнатися про своє майбутнє на Івана Купала можна за допомогою ворожіння на свічці. Для цього необхідно взяти воскову свічку і розтопити її кілька шматочків на вогні. Рідкий віск слід вилити в чашу з водою і спостерігати, які фігури він прийме. Тут слід включити всю фантазію і уявити максимально чітко, що передбачає віск. Наприклад, якщо Ви бачите фігури, схожі на зірку, то в майбутньому році чекає удача, якщо віск прийняв форму кільця або кола, то буде весілля, якщо форму квітів - то на Вас чекає нове романтичне знайомство, якщо віск на воді перетвориться в хвилі - то у Вас здійсняться найзаповітніші бажання.

Ворожіння на багатство і здоров'я на Івана Купала 2018

Крім "дівочих" ворожіннь на Івана Купала, за допомогою яких дівчата намагаються дізнатися імена своїх суджених, люди за традицією використовують купальські трави, щоб дізнатися про здоров'я всіх членів сім'ї на майбутній рік. Для цього збираються польові квіти і напередодні Івана Купала ставляться в щілину дверей будинку - по кілька на кожну людину. Якщо на ранок квітка не зів'яне, значить весь рік ніяких проблем зі здоров'ям не буде, якщо поникне - то можливі несерйозні недуги, а якщо повністю зав'яне, то того члена сім'ї чекають серйозні захворювання.

По польовим травам в Купальську ніч також можна дізнатися про свій майбутній фінансовий стан. Для цього на Іванов день потрібно зібрати букет квітів, розкласти їх у будинку і висушити. Якщо через деякий час вся трава висохла, то Вас чекає багатий в фінансовому плані рік, якщо згнила - то фінансової удачі чекати не варто.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, якого числа святкується Івана Купала, розповідав про історію та традиції свята, а також публікував гороскоп на Іванів день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?