Трамп знову тривожно висловився про можливе визнання США окупованого Криму частиною Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп знову тривожно висловився про можливе визнання США окупованого Криму частиною Росії

Трамп знову тривожно висловився про можливе визнання США окупованого Криму частиною Росії
Джерело:  Reuters

Американський глава Дональд Трамп знову ухильно відповів на питання, чи можливо, що США визнають окупований Крим частиною Росії. Коментуючи майбутню зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, президент США не став заперечувати таку можливість.

З такою заявою Трамп виступив перед журналістами, яким позначив, що буде обговорювати з Путіним в Гельсінкі 16 липня, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Джерело підкреслює, що Трамп знову звинуватив свого попередника на посаді президента США Барака Обаму в тому, що він допустив анексію Криму. При цьому про визнання США Криму частиною Росії він однозначно не відповів, сказавши лише: "Подивимося".

"Можливо, світ чекає деескалація. Ми можемо поговорити з Путіним на теми, які були упущені при президенті Обамі. Я поговорю з ним про все. Ми поговоримо про Україну, ми будемо говорити про Сирію. Ми будемо говорити про вибори", - заявив Трамп.

Що стосується антиросійських санкцій і ймовірності їх скасування з боку США, то Трамп теж не позначив категоричну позицію. Він заявив, що йому спочатку потрібно побачити, що буде робити Росія, після чого можна буде обговорювати санкційну тему.

Слід зазначити, що раніше в Кремлі також прокоментували майбутню зустріч Трампа і Путіна. Прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков заявив, що у лідерів США і Росії буде "дуже серйозний разговр", не виключивши, що Трамп може зробити конкретні кроки по зближенню двох країн. Також Пєсков зазначив, що аналогічне бажання є і у Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на зустрічі з Путіним Трамп має намір укласти з Росією угоду по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?