Монетна реформа: в Україні вводяться нові правила при розрахунках готівкою
Категорія
Економіка
Дата публікації

Монетна реформа: в Україні вводяться нові правила при розрахунках готівкою

Монетна реформа: в Україні вводяться нові правила при розрахунках готівкою
Джерело:  online.ua

З 1 липня 2018 року в Україні набирають чинності нові правила при розрахунках готівкою. Йдеться про виведення дрібних монет з обігу, для чого при розрахунках вводять заокруглення копійок.

Про це повідомила прес-служба НБУ, передає ONLINE.UA.

Регулятор пояснив, що заокруглення дрібних копійок буде проводитися за умови відсутності монет у покупця і продавця. Згідно з новими правилами заокруглення, коли сума розрахунку буде закінчуватися на 1-4 копійки, то вона буде заокруглятиватись до 0 в меншу сторону, а коли на 5-9 - то в більшу. На безготівкові розрахунки нові правила заокруглення поширюватися не будуть.

Також в НБУ повідомили, що з 1 липня в Україні зупиняється випуск монет номаналом 1,2,5 і 25 копійок. При цьому 10-ти і 50-копійчані монети будуть продовжувати карбувати.

Слід нагадати, що монетна реформа в Україні проводиться з весни 2018 року. Нацбанк поступово вводить в обіг монети замість купюр. На даний момент в обіг введено монети номіналом 1 і 2 гривні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 27 квітня НБУ припинив друк банкнот номіналом 1 і 2 гривні. Поряд з цим в Україні запроваджено в обіг монети відповідного номіналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?