Ще один американський посол пішов у відставку через скандальні заяви Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один американський посол пішов у відставку через скандальні заяви Трампа

Ще один американський посол пішов у відставку через скандальні заяви Трампа
Джерело:  Foreign Policy

Посол США в Естонії Джеймс Мелвілл-молодший вирішив достроково піти у відставку. Причиною такого рішення дипломата стали скандальні заяви президента США Дональда Трампа, які він зробив про американських союзників в Європі.

Про рішення Мелвілла повідомило агентство Foreign Policy, передає ONLINE.UA.

Джерело повідомляє, що Джеймс Мелвілл, який був послом США в Естонії, 33 роки відпрацював в дипслужбі і раніше збирався піти на заслужений відпочинок, але скандальні заяви Трампа змусили дипломата зробити це швидше.

"Для президента говорити, що ЄС був "налаштований на те, щоб скористатися Сполученими Штатами, щоб напасти на нашу скарбницю", або що "НАТО так само погано, як НАФТА", не тільки фактично помилково, а й доводе мені, що прийшов час йти", - прокоментував відставку Мелвілл на своїй сторінці в соцмережі.

Мелвілл також повідомив, що 29 червня був останнім його робочим днем в американському посольстві. Він зазначив, що в адміністрації США поки не знайшли йому заміну.

Слід зазначити, що посол США в Естонії став не першим американським дипломатом, який пішов у відставку через політику Трампа. На початку 2018 року свій пост залишив посол США в Панамі Джон Філі, а до цього таке рішення прийняла Елізабет Шакелфорд, яка працювала в місії США в Сомалі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп зробив чергову неоднозначну заяву про можливість визнання США Криму частиною Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?