ЧС-2018 в Росії: одна з країн раптово відмовилася від бойкоту
Категорія
Світ
Дата публікації

ЧС-2018 в Росії: одна з країн раптово відмовилася від бойкоту

ЧС-2018 в Росії: одна з країн раптово відмовилася від бойкоту
Джерело:  Aftonbladet

Шведська влада раптово відмовилась бойкотувати чемпіонат світу з футболу, який в 2018 році проходить в Росії. Таке рішення було прийнято після успіху збірної Швеції на ЧС-2018, фінал якого особисто планують відвідати члени шведського кабміну.

Про відмову від бойкоту ЧС-2018 повідомила міністр закордонних справ Швеції Маргот Валльстрем, передає ONLINE.UA з посиланням на Aftonbladet.

Глава МЗС Швеції зазначила, що до цього моменту шведська влада підтримувала бойкот ЧС-2018 в Росії, до якого приєдналися країни Європи після отруєння екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля в Великій Британії. Але цей бойкот, за словами дипломатки, стосувався тільки відкриття чемпіонату, тому на фінал мундіалю поїдуть представники шведського уряду.

Валльстрем підкреслила, що влада Швеції вважає важливим підтримати свою збірну, яка вийшла в плей-офф ЧС-2018. Вона запевнила, що відмова від бойкоту була обговорена шведською стороною з Данією і Великою Британією.

Що стосується складу шведської урядової делегації, яка планує відвідати ЧС-2018, то списки ще складаються. Валльстрем додала, що бажаючих відвідати мундіаль в Росії "цілий уряд".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон зробив несподівану заяву щодо бойкоту ЧС-2018 в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?