Порошенко назвав єдиний спосіб завершення конфлікту на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав єдиний спосіб завершення конфлікту на Донбасі

Порошенко назвав єдиний спосіб завершення конфлікту на Донбасі
Джерело:  online.ua

Розгортання багатонаціональної миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі є єдиним ефективним способом на сьогоднішній день повернути мир на сході України.

Про це написав український президент Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Президент України підкреслив, що перешкоджання Москви щодо введення миротворців ООН показує справжні наміри Кремля по Донбасу. Він вважає, що якщо Росія дїйсно хоче миру, то згодою на введення миротворчої місії ООН на схід України вона має шанс продемонструвати це всьому світу.

"Пропозиція по місії на Донбасі - це і шлях до миру, і тест на справжність намірів Кремля. Якщо Москва хоче миру, то ось для них шанс продемонструвати це всьому світу", - написав Порошенко.

Слід зазначити, що введення миротворців ООН на Донбас підтримують 40 країн світу, які готові направити своїх військових на схід України. При цьому в Москві погоджуються на введення миротворчої місії тільки на певних умовах, якщо "блакитні каски" будуть діяти з обмеженим мандатом і тільки на лінії зіткнення.

Україна в свою чергу продовжує наполягати на тому, щоб миротворчий контингент під мандатом ООН діяв на всій території Донбасу, включаючи неконтрольовані ділянки кордону з РФ. У Києві вважають, що миротворці повинні мати мандат на роззброєння бойовиків, так як тільки таким чином можна буде змусити Росію піти з Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що бойовики будуть розстрілювати представників миротворчої місії ООН, якщо вони вирішать зайти на Донбас за "українським сценарієм".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?