Газпром подав новий позов на розірвання газових контрактів з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром подав новий позов на розірвання газових контрактів з Україною

Газпром подав новий позов на розірвання газових контрактів з Україною
Джерело:  РБК

Російська компанія "Газпром" має намір через суд домогтися розірвання контрактів на поставку і транзит газу з Україною. Також російський монополіст заявив про формування трибуналу Стокгольмського арбітражу з метою відміни рішення по боргу в 2,6 млрд доларів на користь України.

Про це заявив глава російського Газпрому Олексій Міллер на прес-конференції в Москві, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

Міллер заявив, що подальші переговори про співпрацю з українською компанією "Нафтогаз" російська сторона буде вести тільки після "відновлення балансу в інтересах сторін". Він підкреслив, що "Газпром" має намір через суд домогтися відміни рішення Стокгольмського арбітражу.

Що стосується контрактів з "Нафтогазом" про постачання і транзит російського газу, то Міллер зажадав від української компанії надати чіткі аргументи економічної доцільності газового транзиту через Україну, які зацікавлять "Газпром".

Слід зазначити, що на даний момент рішення Стокгольмского арбітражу по боргу "Газпрому" на користь України призупинено Апеляційним судом округу Свеа в Швеції. У українському "Нафтогазі" прокоментували це рішення, зазначивши, що мають намір оскаржувати його в найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Європі почали заарештовувати активи російського "Газпрому" на користь України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?