Міграційний конфлікт: Меркель уклала важливу угоду з багатьма країнами ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Міграційний конфлікт: Меркель уклала важливу угоду з багатьма країнами ЄС

Міграційний конфлікт: Меркель уклала важливу угоду з багатьма країнами ЄС

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заручилася підтримкою 14 країн Євросоюзу щодо подолання міграційного кризи. Йдеться про підписання угоди щодо прискорення висилки мігрантів з Німеччини, які зареєстровані в інших країнах ЄС.

Текст угоди Меркель оприлюднила 30 червня, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Зокрема, Меркель підтримала влада Литви, Фінляндії, Франції, Люксембургу, Бельгії, Естонії, Данії, Португалії, Нідерландів, Швеції, Угорщини, Чехії, Латвії та Польщі. Завдяки підписаній з цими країнами ЄС угоди, Німеччині вдасться за прискореною програмою вислати біженців з країни туди, де вони спочатку були зареєстровані.

Слід зауважити, що раніше подібних домовленостей Меркель досягла з Грецією та Іспанією. Влада цих країн погодилися назад приймати мігрантів з Німеччини, якщо німецькі правоохоронці на кордоні з Австрією встановлять, що їх дані вже внесені в загальну базу ЄС EURODAC.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що г лава МВС Німеччини від Християнсько-соціального союзу (ХСС) Хорст Зеехофер погодився дати канцлерці Ангелі Меркель час до кінця червня, щоб вирішити міграційний конфлікт "європейськими методами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?