ФСБ катує, НТВ покриває: в Москві провели гучну акцію проти федерального телеканалу
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ катує, НТВ покриває: в Москві провели гучну акцію проти федерального телеканалу

ФСБ катує, НТВ покриває: в Москві провели гучну акцію проти федерального телеканалу
Джерело:  Meduza

У ніч на 30 червня біля офісу російської телекомпанії "НТВ" в Останкінській вежі вивісили банер з написом "ФСБ катує, НТВ покриває". Активісти таким чином виступили проти федеральних телеканалів, які покривають катування і свавілля російських спецслужб.

Відповідне фото було опубліковано в групі "Чемпіонат світу з тортур 2018" в соцмережі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".

У коментарях до фото учасники акції написали, що виступають проти "збереження статус-кво можновладців". Організатори протесту переконані, що федеральні канали, зокрема НТВ, навмисне виправдовують свавілля ФСБ, виправдовуючи тортури і пригнічуючи будь-який прояв інакомислення. Вони закликали федеральні телеканали не приховувати інформацію про те, як російська влада переслідує всіх, хто виступає проти неї.

"Чим виправдовують себе люди, що йдуть повз по вулиці, коли черговий мітинг за загальну рівність і свободу прасує мусорський чобіт або кийок? Що утримує їх від повстання і справедливого гніву, при чому катують просто за ідеї?",- написали активісти, коментуючи акцію біля Останкіно.

Відзначається, що акція проти НТВ пов'язана з репортажем телеканалу про "пензенську справі", за якою проходять дев'ять осіб. Їх звинувачують у підготовці терактів під час президентських виборів і чемпіонату світу з футболу в Росії. Затримані неодноразово заявляли, що ФСБ піддає їх тортурам, щоб вони визнали провину, але дії спецслужб підтримує канал НТВ, який раніше опублікував скандальний фільм по цієї справі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції (CSA) в черговий раз зловила на брехні російських журналістів телеканалу "Russia Today". Їм винесено офіційне попередження за нечесність і неточну подачу інформації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?