Бойовики з першого дня зривають нове перемир'я на Донбасі: штаб ООС повідомив тривожні новини
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики з першого дня зривають нове перемир'я на Донбасі: штаб ООС повідомив тривожні новини

Бойовики з першого дня зривають нове перемир'я на Донбасі: штаб ООС повідомив тривожні новини
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі складна, незважаючи на введене з 1 липня перемир'я. Бойовики з перших хвилин режиму тиші почали провокаційні обстріли по позиціях українських військових, в результаті яких поранення отримав один боєць ЗСУ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Всього за минулу добу, 30 червня, ворог здійснив 26 обстрілів по позиціях українських захисників. На Луганському напрямку вогонь з гранатометів, мінометів, крпунокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вівся в районі Новотошківського. На Горлівському напрямку під обстріли бойовиків потрапили українські військові в районі Південного та Зайцевого.

На Донецькому напрямку противник провокував ЗСУ з гранатометів і стрілецької зброї біля Мар'їнки, Авдіївки, Красногорівки, Пєсков, Верхньоторецька, Новомихайлівки та Опитного. Найгострішою ситуація залишалася на Маріупольському напрямку. Ворог застосовував по позиціях ООС гранатомети і великокаліберні кулемети в районі Водяного, Лебединського, Чермалика, Павлопіля, Гнутового та Талаківці.

Починаючи з 00:00 1 липня бойовики двічі відкривали вогонь по українським захисникам. З 120-мм мінометів вони вели вогонь в районі Зайцевого на Горлівському напрямку, а з автоматичних гранатометів обстрілювали українських захисників біля Новоалександровки, на Луганському напрямку.

За даними розвідки, на протитанковій міні був пошкоджений БТР противника, а тавже один бойовик був поранений.

Нагадаємо, з неділі 1 липня 2018 року, згідно з рішенням Тристоронньої контактної групи, на Донбасі введено нове перемир'я в зв'язку зі жнивами. Режим тиші введений по всій лінії фронту протяжністю 426 км на два місяці, до 1 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко назвав єдиний спосіб завершення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?