Україна готова відповісти на нахабство Росії в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готова відповісти на нахабство Росії в Азовському морі

Україна готова відповісти на нахабство Росії в Азовському морі

Командування ВМС України контролює і аналізує ситуацію, яка відбувається в Азовському морі. Українська сторона підготувала контрзаходи, щоб відповісти на нахабні дії Росії, яка незаконно затримує іноземні судна, що прямують в українські порти Маріуполя і Бердянська.

Про це повідомив командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Воронченко в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає ONLINE.UA.

Воронченко зазначив, що в результаті нахабства Росії в Азовському морі українська сторона зазнає значних збитків через простій суден. Він уточнив, що тільки за другу половину червня ФСБ Росії затримало 49 іноземних суден, що прямують в українські порти.

За словами віце-адмірала, Росія порушує морське міжнародне право і не має підстав безроздільно господарювати в Азовському морі. Він підкреслив, що в задачах ВМС прописан захист шляхів судноплавства, тому всі порушники будуть конвойовані.

Також Воронченко повідомив, що в недалекому майбутньому планується створити Азовську базу ВМС, а також "москітний флот", здатний відбити можливий напад в Азовському морі. За його словами, він буде створений до 2020 року, згідно зі Стратегією розвитку ВМС України, що розробляється у співпраці з Норвегією, Великою Британією, США, Польщею, Швецією та Туреччиною.

Слід зазначити, що раніше в головному управлінні розвідки Міноборони повідомляли, що близько 40 російських бойових катерів зайшли в Азовське море.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ВМС України вирішили відповісти Росії в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?