Європа, яка захищає: в Раді ЄС відбулася зміна голови
Категорія
Політика
Дата публікації

Європа, яка захищає: в Раді ЄС відбулася зміна голови

Європа, яка захищає: в Раді ЄС відбулася зміна голови

З 1 липня 2018 року Раду Євросоюзу очолила Австрія. Головування цієї країни триватиме до кінця року і проходитиме під гаслом "Європа, яка захищає".

Український глава Петро Порошенко привітав австрійське керівництво зі вступом в права голови Ради ЄС. Він висловив надію на ефективний вклад Австріі в просування порядку денного відносин України з ЄС, передає ONLINE.UA.

З нагоди переходу головування в Раді ЄС до Австрії курортному місті Шладмінг 30 червня відбулася урочиста церемонія. У ній взяли участь канцлер Австрії Себастьян Курц, прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов і президент ЄС Дональд Туск.

Слід зазначити, що починаючи з 1995 року, після вступу Австрії в ЄС, ця країна буде в третій раз очолювати Раду Євросоюзу. Раніше Австрія головувала в Раді ЄС у 1998 і 2006 роках.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлер Австрії Себастьян Курц закликав скоротити число членів Єврокомісії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?