Критик Меркель хоче піти з посади голови МВС Німеччини: відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Критик Меркель хоче піти з посади голови МВС Німеччини: відома причина

Критик Меркель хоче піти з посади голови МВС Німеччини: відома причина
Джерело:  online.ua

Критик канцлерки Німеччини Ангели Меркель Гoрст Зеєгофер планує піти з посади міністра внутрішніх справ та голови партії ХСС. ЗМІ стверджують, що політик зважився на це рішення через конфлікт з Меркель у міграційному питанні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вказано, що глава МВС ФРН запропонував декілька варіантів розвитку подій: або ХСС схвалює курс Меркель у питанні міграційної політики, або він, як голова МВС, самовільним рішенням закриває кордон для мігрантів, або ж йде з посади в уряді та партії.

"Зеєгофер очолює МВС в коаліційному уряді Меркель близько 100 днів. Він не погоджується з позицією канцлерки щодо біженців та наполягає на впровадженні прикордонного контролю у ФРН, аби запобігти потраплянню у Німеччину тих, хто вже попросив притулку в інших країнах ЄС. Водночас Меркель застерігає Берлін від односторонніх дій. Це, на її думку, послабить її позицію у процесі пошуку загальноєвропейського рішення кризи біженців", - пише ЗМІ.

За попередньою інформацією, зі своїх посад можуть також піти інші міністри від Християнсько-соціального союзу. Це може спровокувати розпад правлячої коаліції в країні. Однак остаточного рішення ще немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель заручилася підтримкою 14 країн Євросоюзу щодо подолання міграційного кризи.  Йдеться про підписання угоди щодо прискорення висилки мігрантів з Німеччини, які зареєстровані в інших країнах ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?