Будемо блокувати все: Угорщина зробила скандальну заяву щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо блокувати все: Угорщина зробила скандальну заяву щодо України

Будемо блокувати все: Угорщина зробила скандальну заяву щодо України
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО в Брюсселі наступного тижня має намір блокувати будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Зазначається, що МЗС Угорщини вже направило лист генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу, в якому вказано, що Орбан буде голосувати проти будь-якого документа, який запропонують членам Альянсу до ухвалення за підсумками зустрічі української та грузинської сторін.

"Цей лист був надісланий через три дні після українсько-угорської зустрічі на міністерському рівні, яка відбулася в Берегово. Після зустрічі стало відомо, що Угорщина відмовилася від вето щодо участі України у саміті НАТО. В Будапешті відмовилися від ультимативної вимоги про повернення до старої мовної системи у освіті. Там нарешті погодилися з висновками "Венеціанки": статтю 7 закону "Про освіту" можливо виконати таким чином, щоби це не шкодило національним меншинам – звісно ж, у консультації з представниками цих меншин", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 26 червня Угорщина єдина з усіх членів ЄС голосувала проти виділення Україні 1 мільярда євро макрофінансової допомоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НАТО продовжить підтримку України, незважаючи на жорсткі вимоги Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?