Україна назвала фактор, який може завадити будівництву "Північного потоку-2"
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна назвала фактор, який може завадити будівництву "Північного потоку-2"

Україна назвала фактор, який може завадити будівництву "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

В МЗС України заявили, що завадити будівництву "Північного потоку-2" можуть зміни до газової директиви ЄС, обговорення яких зараз ведеться у Євросоюзі. Також у відомстві додали, що будівництво другої нитки газопроводу залежить від позиції декількох країн.

Про це розповіла заступниця міністра закордонних справ України Лана Зеркаль в ефірі телеканалу "Прямий", передає ONLINE.UA.

"Відповідно до пропонованих змін усі газогони, в тому числі імпортні, які пролягають морським шляхом, будуть підлягати законодавству Євросоюзу. Якщо законодавство ЄС буде поширене на "Північний потік-2", він стане економічно невигідним для будівництва. Таке було, коли будували "Південний потік", і коли Єврокомісія разом з країнами-членами ухвалила рішення в 2014 році, що він підпадає під регулювання європейського законодавства, Путін сказав, що вони перестають його будувати",- розповіла дипломатка.

 Зеркаль наголосила, що технічні консультації щодо зміни директиви зараз на фінальному етапі. Вони були відкладені через перехід головування у Раді ЄС до Австрії, але відновляться у липні, й далі будівництво газогону залежатиме від позиції кількох держав ЄС.

"Питання залежить від декількох країн: Німеччина, Нідерланди, Бельгія та Австрія, з якими ми також працюємо",- повідомила заступниця міністра.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  реалізація проекту "Північний потік-2" знищить конкуренцію на європейському газовому ринку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?