Гривня VS рубль: Bloomberg назвав найсильнішу валюту пострадянського простору
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гривня VS рубль: Bloomberg назвав найсильнішу валюту пострадянського простору

Гривня VS рубль: Bloomberg назвав найсильнішу валюту пострадянського простору
Джерело:  online.ua

Авторитетне агентство Bloomberg назвало гривню найсильнішою валютою пострадянського простору в першому півріччі поточного року. Варто зазначити, що вперше за п'ять років рубль показав найгіршу динаміку серед 11 валют колишнього СРСР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.

Вказано, що після введення американських санкцій рубль подешевшав більш ніж на 8% до долара в 2018 році, що більше ніж удвічі перевищує втрати будь-якої іншої валюти в цій групі. На лідируючих позиціях в рейтингу національні валюти України (плюс 7,14%), Грузії (плюс 6,1%) та Молдови (плюс 1,69%).

"Росія все частіше приймає на себе весь тягар зміни настроїв інвесторів, в той час як чотири пострадянські валюти показали зростання, потрапивши в топ-10 по динаміці в світі в цьому році. Все ще тісно пов'язані з Росією через потоки капіталу і міграцію, колишні сателіти мають перевагу, тому що не беруть участі в дорогих геополітичних іграх свого великого сусіда,.Наразі аура ризику навколо Росії перетворила її колишніх супутників у відносно більш безпечні країни, хоча за розміром їх ринки тьмяніють у порівнянні з російським", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що висока вартість запозичень також допомагає захистити локальні валюти: реальні процентні ставки в Україні і в Білорусі вищі, ніж в Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НБУ офіційно скасував реєстрацію внутрішньодержавної платіжної системи WebMoney в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?