Білий дім зробив важливу заяву по окупованому Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Білий дім зробив важливу заяву по окупованому Криму

Білий дім зробив важливу заяву по окупованому Криму

Білий дім не визнає анексію Криму Росією і збереже "кримські" санкції до тих пір, поки Москва не поверне півострів Україні.

З такою заявою виступила прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс в інтерв'ю AFP, передає ONLINE.UA.

"Ми не визнаємо російської анексії Криму. Ми погодилися, що наші позиції з РФ в цьому питанні розходяться. І наші кримські санкції проти РФ будуть залишатися до тих пір, поки Росія не поверне півострів Україні", - запевнила Сандерс.

При цьому на питання журналістів про те, чи можливо в майбутньому визнання США окупованого Криму "російським", якщо російський глава Володимир Путін піде на певні поступки, Сандерс відмовилася відповідати. Вона підкреслила, що на даний момент не має наміру говорити про майбутні переговори з Росією по Криму.

Слід зазначити, що раніше американський глава Дональд Трамп, коментуючи переговори з російським президентом Володимиром Путіним, які заплановані на 16 липня в Гельсінкі, неоднозначно відповів на питання по Криму. При цьому його радник з питань нацбезпеки Джон Болтон запевнив, що Вашингтон не визнає анексію Криму, а заяви Трампа - це не позиція США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві прокоментували переговори Трампа і Путіна в Гельсінкі, підкресливши, що російський глава не буде з американським колегою обговорювати Крим, так як ця тема вичерпана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?