Втрачаю терпіння: Трамп виступив з новими звинуваченнями на адресу країн НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Втрачаю терпіння: Трамп виступив з новими звинуваченнями на адресу країн НАТО

Втрачаю терпіння: Трамп виступив з новими звинуваченнями на адресу країн НАТО

Американський президент Дональд Трамп звинуватив кілька країн НАТО в невиконанні зобов'язань у галузі безпеки. Свої звинувачення він виклав в різкій формі в листах, які розіслав лідерам країн-членів Альянсу.

Про зміст листів Трампа повідомила газета New York Times, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що Трамп направив різкі послання лідерам Канади, Німеччини, Бельгії та Норвегії. Він написав, що вже "втрачає терпіння" в очікуванні, коли ці країни виконають узяті на себе зобов'язання по НАТО.

Зокрема Трамп звинуватив вищеназвані країни в тому, що вони не збільшили витрати на оборону, як обіцяли. На його думку, це негативно позначається на безпеці НАТО.

У своїх листах Трамп також пригрозив, що якщо оборонні витрати не будуть збільшені, то США розгляне скорочення американської військової присутності по всьому світу.

Джерело вказує, що невдоволення і звинувачення Трампа на адресу країн НАТО може зіграти на руку російському голові Володимиру Путіну, який робить все можливе, щоб "внести розкол в НАТО".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО Йенс Столтенберг стурбований конфліктом Трампа з владою Євросоюзу, що може зруйнувати Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?