Міграційний конфлікт: про що домовилася Меркель зі своїм головним критиком
Категорія
Світ
Дата публікації

Міграційний конфлікт: про що домовилася Меркель зі своїм головним критиком

Міграційний конфлікт: про що домовилася Меркель зі своїм головним критиком
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеєгофер досягли згоди у суперечці щодо біженців, яка призвела до масштабного "міграційного конфлікту", а також урядової кризи в країні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Ангела Меркель підкреслила, що було досягнуто дійсно "хорошого компромісу" з ХСС. Вона уточнила, що частина компромісу передбачає створення "транзитних центрів" у Німеччині біля кордону з Австрією. З таких центрів шукачів притулку, зареєстрованих в інших країнах ЄС, повернуть в ці країни.

"Ми домовилися про новий режим на німецько-австрійському кордоні, який повинен забезпечити, що ми перешкоджаємо у в'їзді шукачам притулку, щодо заяв про притулок яких відповідальні інші країни", - йдеться у спільній резолюції сестринських партій.

Окрім того, вказано, що переговори сторін тривали кілька годин.

Зеєгофер заявив, що планує залишитися на своїй посаді, хоча раніше стало відомо, що він має намір піти у відставку.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп жорстко розкритикував міграційну політику Німеччини, а також додав, що Білий дім не повинен допустити повторення таких проблем, які виникли через міграцію в Європі. Він також зазначив, що рівень злочинності в Німеччині стрімко зростає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?