Вчені вперше зафіксували народження нової планети: з'явилося вражаюче фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені вперше зафіксували народження нової планети: з'явилося вражаюче фото

Вчені вперше зафіксували народження нової планети: з'явилося вражаюче фото
Джерело:  online.ua

Вченим впереше в історії вдалося зафіксувати планету в процесі її формування - це вдалося зробити співробітникам Європейської південної обсерваторії, яка розташована в Чилі. Світлину зробили за допомогою Very Large Telescope ( "Дуже великого телескопа").

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert.

Видання зазначає, що тіло розташоване за 370 світлових років від Землі біля зірки PDS 70 в сузір'ї Центавра. Відстань між планетою і її зіркою аналогічна тій, що між Сонцем і Ураном.

Ця планета, за словами вчених, є газовим гігантом, який за своєю масою перевершує Юпітер. Температура на поверхні планети складає 1000 градусів Цельсія.

"Це дуже важливо, тому що люди давно запитували себе, як формуються планети, і тепер ми можемо безпосередньо спостерігати це", - заявила керівник дослідження Маріам Кепплер.

Фото: ESO/A. Muller et al

Нагадаємо, що раніше науковці виявили зоряну систему, у якій розташовані три землеподібних планети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що а строфізики з Канарського університету зробили нове космічне відкриття — в скупченні Персея вони виявили унікальну галактику, яка не змінилася за 10 млрд років, з часів раннього Всесвіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?