У Великій Британії розповіли, коли збільшать обсяги торгівлі з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Великій Британії розповіли, коли збільшать обсяги торгівлі з Україною

У Великій Британії розповіли, коли збільшать обсяги торгівлі з Україною
Джерело:  online.ua

Україна та Велика Британія на постійній основі спільно працюють над питаннями зростання обсягів торгівлі та інвестицій між країнами після виходу останньої з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ, передає ONLINE.UA.

Вказано, що Київ підтримує наміри Великої Британії в контексті уникнення будь-яких втрат у торгівлі між сторонами. Зокрема, обидві країни підтримали поточні консультації стосовно забезпечення безперервності застосування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка містить поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ПВЗВТ), що сприяє торгівлі 2,35 мільярда доларів між двома країнами.

"Велика Британія поінформувала Україну про домовленість між з ЄС, яку було досягнуто на Європейській Раді у березні, стосовно того, що в контексті застосування міжнародних угод, укладених ЄС, протягом перехідного періоду Британія має розглядатися як держава-член ЄС", - сказано в повідомленні.

В заяві зазначається, що саме це дозволить забезпечити додаткову впевненість як британським, так і українським трейдерам, що протягом перехідного періоду не будуть порушені наявні торговельні відносини, і зокрема, що протягом перехідного періоду пільгові умови вільної торгівлі між Україною та ЄС будуть продовжувати застосовуватися до обох сторін.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр міжнародної торгівлі Великої Британії Ліам Фокс заявив, що шанси зупинити Brexit "дорівнюють нулю".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?