Твоє пр@во: в Україні запустили додаток для захисту прав переселенців з Криму і Донбасу, які постраждали від насильства
Категорія
Україна
Дата публікації

Твоє пр@во: в Україні запустили додаток для захисту прав переселенців з Криму і Донбасу, які постраждали від насильства

Твоє пр@во: в Україні запустили додаток для захисту прав переселенців з Криму і Донбасу, які постраждали від насильства
Джерело:  online.ua

В рамках програми розвитку ООН в Україні запущено новий мобільний додаток для захисту переселенців з окупованих Донбасу і Криму, які зазнали сексуального та ґендерно обумовленого насильства. В додаток впровадили інструкцію для захисту і відновлення прав ВПО.

Про запуск нової програми для захисту прав ВПО повідомляється на офіційному сайті ПРООН, передає ONLINE.UA.

Додаток називається "Твоє пр@во". З його допомогою люди можуть дізнатися важливу інформацію і ознайомитися з інструментами, за допомогою яких можна захистити і відновити свої права особам, які зазнали сексуального і ґендерно обумовленого насильства. У додатку є проста покрокова інструкція, як можна відновити свої права, а також контактна інформація центрів, де переселенцям надається безкоштовна правова допомога.

Творці програми "Твоє пр@во" відзначають, що на сьогоднішній день на сході України в результаті російської агресії постраждали майже 4,5 млн осіб, серед яких багато жінок і дітей. З них 1,5 млн є внутрішньо переміщеними особами, багатьом з яких потрібна юридична допомога.

"До того ж, висока концентрація військових і збройних груп, поширення зброї, слабкість правоохоронної системи, безкарність і посттравматичний стрес збільшують ризик осіб, які проживають поблизу "лінії зіткнення", зазнати сексуальне і ґендерно обумовлене насильство, особливо серед жінок, дівчат-підлітків і юнаків. Однак стигматизація проблеми сексуального і ґендерно обумовленого насильства, а також відсутність інформаційних та консультативних послуг, не дозволяють постраждалим отримати адекватну допомогу та підтримку",- відзначили в ПРООН.

Додаток "Твоє пр@во" для захисту прав переселенців з Донбасу і Криму, які постраждали від сексуального та ґендерно обумовленого насильства, можна скачати безкоштовно. Воно розроблено для систем iOS і Android.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні збільшили розмір допомоги переселенцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?