Стовбурові клітини здатні відновлювати пошкоджений спинний мозок - вчені
Категорія
Технології
Дата публікації

Стовбурові клітини здатні відновлювати пошкоджений спинний мозок - вчені

Стовбурові клітини здатні відновлювати пошкоджений спинний мозок - вчені
Джерело:  Hi-News

Вчені з австралійського університету Монаша зробили чергове проривне відкриття в області регенеративної медицини. Вони довели, що стовбурові клітини здатні відновлювати спинний мозок, після чого відновлюється рухова активність, передає ONLINE.UA.

Щоб довести здатність стовбурових клітин відновлювати пошкоджені клітини спинного мозку, вчені провели експеримент на паралізованих акваріумних рибках. Для нього вони вибрали рибку з абсолютно прозорим тілом, яка називається "дамська панчоха". На її прикладі експерти спостерігали, як стовбурові клітини "працюють" в організмі і відновлюють нервові волокна, через які втрачається рухова активність.

В ході дослідження було встановлено, що стовбурові клітини всього за два дні здатні відновлювати пошкоджені нервові клітини спинного мозку. У перший день після впровадження в організм вони мігрують до місця пошкодження, а в другій активуються і відновлюють нервове волокно.

В даний час вчені працюють над тим, щоб зрозуміти, як змусити організм людини аналогічним чином "піддатися" стовбуровим клітинам. Якщо їм вдасться запустити аналогічний процес в організмі у людей, то в регенеративної медицини відбудеться черговий прорив, завдяки якому мільйони людей отримають шанс на повноцінне життя після пошкодження головного або спинного мозку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені навчилися за допомогою стовбурових клітин лікувати серйозні захворювання легенів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?