Путін допоміг Трампу перемогти на виборах - Сенат США
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін допоміг Трампу перемогти на виборах - Сенат США

Путін допоміг Трампу перемогти на виборах - Сенат США
Джерело:  online.ua

В Сенаті США підтвердили висновки розвідувального співтовариства про втручання Кремля в президентські вибори в 2016 році. Так, у звіті вказано, що президент РФ Володимир Путін допоміг американському лідеру Дональду Трампу стати президентом США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний документ.

Вказано, що в Сенаті більше року вивчали аналітичну роботу, виконану розвідувальним співтовариством, і джерела, на яких вона грунтувалася, і не бачать ніяких причин оскаржувати його висновки.

"Ми вважаємо, що президент Росії Володимир Путін в 2016 році санкціонував кампанію, спрямовану на президентські вибори в США. Цілі Росії полягали в підриві довіри громадськості до демократичного процесу в США, очорненні Клінтон і нанесенні збитку її можливості бути обраною і потенційному президентству. Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд створювали явні преференції обраному президенту Трампу", - сказано в документі.

Зазначимо, голова Білого дому жодного разу не визнав, що РФ намагалася вплинути на результат президентських виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у січні 2017 року спецслужби США зробили висновок про те, що Росія втрутилася у вибори, щоб спробувати допомогти Трампу перемогти кандидата від Демократичної партії США Хілларі Клінтон.  Для того, щоб дискредитувати її, були опубліковані компрометуючі електронні листи, а також через соціальні мережі була поширена пропаганда.

Спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує, чи вступали представники передвиборчої кампанії Трампа в змову з російськими представниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?