8-10 років тюрми: Рада планує посилити покарання за п'яні ДТП
Категорія
Україна
Дата публікації

8-10 років тюрми: Рада планує посилити покарання за п'яні ДТП

8-10 років тюрми: Рада планує посилити покарання за п'яні ДТП
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект № 7064 про запобігання смертності на дорогах. Він передбачає внесення до Кримінального кодексу нової статті № 286-1 про порушення ПДР нетверезою людиною.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

Вказано що "за" проголосували 240 народних обранців.

 Варто зазначити, що в Україні 37% від загальної кількості ДТП припадає на аварії за участю нетверезих водіїв.

"Якщо нетверезий водій порушив правила дорожнього руху і це призвело до тяжких ушкоджень потерпілого, смерті особи або ж смерті кількох людей, пропонується запровадити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8-10 років із позбавленням права керувати на строк 10 років", - сказано в повідомленні.

Якщо незважаючи на заборону людина сіла за кермо автівки - їй загрожуватиме позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати пожиттєво.

Окрім того, як стало відомо, в законі "Про основи нацбезпеки України" мають намір внести до переліку загроз нацбезпеці пункт "неефективність державної політики щодо безпеки дорожнього руху", а до переліку основних напрямків державної політики - посилення профілактики аварійності на дорогах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в результаті ДТП загинула відома українська журналістка і ведуча "Радіо Аристократи" Юлія Рукавіцина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?