Бойовику "ЛНР" перерахували термін ув'язнення за "законом Савченко"
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовику "ЛНР" перерахували термін ув'язнення за "законом Савченко"

Бойовику "ЛНР" перерахували термін ув'язнення за "законом Савченко"
Джерело:  online.ua

Суд в Черкасах призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років 8 місяців затриманому громадянину РФ - бойовику "ЛНР" Юрію Марчукову і перерахував йому термін згідно "закону Савченко".

Про це йдеться у вироку суду, який був оприлюднений у Єдиному реєстрі судових рішень, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що 4 роки тому Марчуков знайшов в Інтернеті оголошення щодо вербування і підготовки добровольців для участі у бойових діях на стороні організацій "ЛНР" і "ДНР" на території України, після чого 20 грудня 2014 року прибув на базу в Ростові-на-Дону, де пройшов спеціальну підготовку по стрільбі зі стрілецької зброї.

"Встановлено, що в період з 26 грудня 2014 року по кінець лютого 2015 року, перебуваючи в Україні, на території Луганської області - в населених пунктах Алчевськ, Комісарівка, Перевальськ, Центральний, він брав участь у діяльності самопроголошеної "ЛНР". Росіянин входив до структурного підрозділу бригади бойовиків "Привид" – так званого батальйону ім. Олександра Невського", - сказано в повідомленні.

Марчукова було засуджено за участь у діяльності терористичної організації до 5 років і 8 місяців ув’язнення, проте суд перерахував частину строку "за законом Савченко" – за період арешту з 4 березня 2015 по 20 червня 2017 року (час, коли закон був чинним - ред.) з розрахунку 1 день попереднього ув'язнення за 2 ні позбавлення волі.

Таким чином, вважається, що Марчуков відбув уже близько 5 років і 6 місяців покарання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в "ЛНР", в колонії №19 міста Красний Луч(тепер — Хрустальний) померли двоє ув’язнених під час виконання робіт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?