Росія висунула ультиматум Раді Європи
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія висунула ультиматум Раді Європи

Росія висунула ультиматум Раді Європи
Джерело:  online.ua

Влада Росії заявила, що не відновить виплати в бюджет Ради Європи, доки з російської делегації в ПАРЄ не будуть зняті всі санкції.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ, передає ONLINE.UA.

"Минув рік. Повноваження наших парламентаріїв не відновлені. Відповідно, підстав для відновлення виплат немає",- сказано в документі.

У російському відомстві вважають, що "бездумні дії ПАРЄ" призвели до того, що "практично половина суддів Європейського Суду з прав людини та Комісар з прав людини обрано без участі російських парламентаріїв".

З огляду на майбутні вибори генсека Ради Європи влітку наступного року Кремль заявив, що легітимність новообраного секретаря може бути для них "під питанням".

Нагадаємо, що 4 роки тому ПАРЄ обмежила у правах російську делегацію через незаконну анексію Криму. З 2016 року Росія перестала брати участь у роботі асамблеї і не передавала у Страсбург перелік своїх депутатів, уникаючи таким чином підтвердження санкцій.

Торік росіяни припинили платити внески у бюджет РЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна розширила санкції проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?