Польща розповіла, як РФ намагається вплинути на політику та економіку ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща розповіла, як РФ намагається вплинути на політику та економіку ЄС

Польща розповіла, як РФ намагається вплинути на політику та економіку ЄС
Джерело:  online.ua

"Північний потік-2" - це сильний інструмент впливу не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику.

Про це прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив під час дебатів у Європейському парламенті в Страсбурзі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

Він підкреслив, що однією зі стратегічних цілей Євросоюзу є енергетична трансформація, яка вимагає поєднання конкурентоздатності з геополітичним реалізмом.

"Шлях, обраний Європейським Союзом, який веде до низьковуглецевої економіки, а колись, можливо, і до нульвуглецевої, це безперечно правильний шлях. Це шлях до чистого довкілля і кращого стану здоров’я наших громадян", - сказав він.

Політик вважає, що усі зусилля в Центральній Європі може перекреслити "Північний потік-2", котрий є не економічним, а політичним проектом.

"Європейському Союзу не потрібен "Північний потік-2", котрий тільки збільшить ризик дестабілізації Центральної Європи і дасть Росії сильні знаряддя тиску не тільки на європейську економіку, але й на європейську політику", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з авадити будівництву "Північного потоку-2" можуть зміни до газової директиви ЄС, обговорення яких зараз ведеться у Євросоюзі. Однак будівництво другої нитки газопроводу залежить від позиції декількох країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?