Порошенко підписав Закон про валюту: що це змінює
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав Закон про валюту: що це змінює

Порошенко підписав Закон про валюту: що це змінює
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про валюту та валютні операції", а також зазначив, що він стане "ще одним актом економічної свободи".

Про це йдеться у офіційному повідомленні українського лідера в Twitter, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що основною відмінністю нового законопроекту є ідея, що "дозволено все, що не заборонено" - тепер будь-які валютні операції між резидентами і нерезидентами в іноземній та національній валюті зможуть здійснюватися без обмежень.

"Валютний контроль буде скасовано більш ніж для 40% операцій, реєстрації кредитів від нерезидентів та ліцензування інвестування за кордон. Окрім цього, будуть скасовані валютні обмеження для бізнесу. Закон "Про валюту" стане єдиним законодавчим актом, що визначає порядок організації валютного регулювання та здійснення валютного нагляду в країні", - сказано в повідомленні.

Закон вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності. 6 місяців перехідного періоду триватиме доопрацювання нормативно-правових актів Національного банку, після чого регулятор оприлюднить їх.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 червня поточного року Верховна Рада ухвалила Закон "Про валюту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?