Акції протесту та мітинги: як у Гельсінкі готуються до зустрічі Трампа і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Акції протесту та мітинги: як у Гельсінкі готуються до зустрічі Трампа і Путіна

Акції протесту та мітинги: як у Гельсінкі готуються до зустрічі Трампа і Путіна
Джерело:  online.ua

В Гельсінкі пройде кілька акцій протесту та мітингів під час саміту американського лідера Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним. За попередньою інформацією, заплановано чотири демонстрації. Зазначимо, зустріч відбудеться 16 липня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Yle.

Одну з акцій проведуть кілька десятків членів молодіжного крила урядової партії "Національна коаліція". У ході неї засуджуватимуть обох президентів: Путіна за окупацію Криму, Трампа - через додаткові мита, накладені на ЄС.

"Ми не заперечуємо проти зустрічі президентів, але ми вважаємо, що завдання громадянського суспільства полягає в тому, щоб піднімати питання, які глави держав, можливо, не зможуть обговорювати так само на дипломатичному рівні", – заявив голова молодіжного крила "Національної коаліції" Хенрік Вуорнос.

 Окрім того, запланована акція протесту Stop Putin ("Зупиніть Путіна"). До неї, ймовірно, приєднаються ті, хто підтримує міжнародну акцію #SaveOlegSentsov ("Врятуйте Олега Сенцова"). Відомо, що організація Helsinki for Human Rights ("Гельсінкі за права людини") також оголосила акцію протесту проти політики Трампа і Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Польщі побоюються непередбачених наслідків за результатами зустрічі Путіна і Трампа в Гельсінкі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?