Президент Європарламенту прийняв остаточне рішення по виділенню Україні 1 млрд євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

Президент Європарламенту прийняв остаточне рішення по виділенню Україні 1 млрд євро

Президент Європарламенту прийняв остаточне рішення по виділенню Україні 1 млрд євро
Джерело:  online.ua

Глава Європарламенту Антоніо Таяні схвалив виділення Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро. Він підписав відповідне рішення напередодні саміту Україна-ЄС.

Про це повідомив посол України в Королівстві Бельгія Микола Точицький в соцмережі, передає ONLINE.UA.

У своєму повідомленні Точицький висловив подяку всім друзям України в ЄС. Очікується, що перший транш по новій фінансовій допомоги Україні буде виплачений вже у вересні 2018 року.

Раніше за надання Україні фінансової допомоги в розмірі мільярда євро проголосували депутати Європарламенту. Але в пояснювальній записці до цього проекту зазначено, що гроші будуть виділені в формі позик та на певних умовах. Зокрема, ЄП, Рада ЄС та Єврокомісія наголосили, що подальша мікрофінансова допомога буде залежати від прогресу у боротьбі з корупцією в Україні.

Йдеться про створення автоматичної системи перевірки електронних декларацій посадовців, а також про створення спеціалізованого Антикорупційного суду, указ про запуск якого вже підписав президент України Петро Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НБУ пояснили, навіщо Україні транші МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?