Торгова війна між США та ЄС: Меркель виступила з гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Торгова війна між США та ЄС: Меркель виступила з гучною заявою

Торгова війна між США та ЄС: Меркель виступила з гучною заявою
Джерело:  CNN

Між США та ЄС може початися справжня торгова війна, якщо Вашингтон не змінить політику щодо введення мит. Йдеться про нові мита на автомобілі, які імпортуються з ЄС в США.

Про ризики початку торгової війни між США і ЄС заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Меркель вважає, що потрібно зробити все можливе, щоб розрядити конфлікт. Вона стверджує, що ЄС готовий до дискусій, але для переговорів потрібно бажання двох сторін.

У свою чергу глава ВТО Роберто Азеведо закликав лідерів G20 проявляти стриманість у відповідях на загрози з боку США щодо мит на автомобілі. Він вважає, що триваюча ескалація створює реальну і серйозну загрозу для відновлення і росту економіки в усіх країнах. При цьому влада Китаю запропонувала колегам з ЄС створити альянс проти торгової політики США.

Нагадаємо, в травні стало відомо, що американська влада розглядає можливість введення 20% -них мит на ввезення автомобілів з Европи. В Єврокомісії відреагували на наміри Вашингтона, пригрозивши відповісти дзеркально.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Євросоюзу прийняла регламент, який вводить в дію контрзаходи проти мит США на сталь і алюміній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?