США вперше випробували прототип гіперзвукової ракети: з'явилися вражаючі фото
Категорія
Світ
Дата публікації

США вперше випробували прототип гіперзвукової ракети: з'явилися вражаючі фото

США вперше випробували прототип гіперзвукової ракети: з'явилися вражаючі фото
Джерело:  online.ua

В США відома компанія Generation Orbit Launch Services, Inc. (GO) провела випробування функціонального прототипу гіперзвукової ракети GOLauncher1 (GO1).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Defence Blog.

За попередньою інформацією, перший політ GO1 відбудеться в кінці наступного року. Запускати ракету-носій планують з борту літака Gulfstream III.

Адміністрація компанії підкреслила, що це було перше в своєму роді випробування і проводилося воно в Cecil Spaceport в Джексонвіллі, штат Флорида.

"Ракета GOLauncher 1, що розрпобляється, завдяки не дорогому одноступеневому прискорювачу для пусків у повітрі, буде застосовуватися в гіперзвукових льотних випробуваннях і суборбітальних дослідженнях. Рідинний двигун GOLauncher 1 максимізує продуктивність і гнучкість польоту в порівнянні з традиційними твердопаливними установками", - сказано в повідомленні.

 Варто зазначити, що система призначена для забезпечення регулярних і не дорогих пусків ракет зі швидкістю від 5 до 8 чисел Маха (до 9,9 тисяч кілометрів на годину) з різного роду корисними навантаженнями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  29 червня SpaceX запустила в космос корабель з "літаючим мозком" на борту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?