Google опинився в центрі гучного скандалу з витоком даних
Категорія
Технології
Дата публікації

Google опинився в центрі гучного скандалу з витоком даних

Google опинився в центрі гучного скандалу з витоком даних
Джерело:  online.ua

Документи користувачів сервісу Google Docs, що містять приватну інформацію, опинилися у пошуковій видачі "Яндекса".

Про це пише "Медуза", передає ONLINE.UA.

В компанії «Яндекс» стверджують, що ситуація, при якій зміст документів з Google Docs став показуватися в результатах пошукової видачі, не пов'язана з особливостями роботи пошукової системи. Зазначається, що пошук індексує лише ті інтернет-сторінки, які не захищені логіном і паролем.

"Документи, які потрапляють у видачу "Яндекса", не були захищені налаштуваннями приватності - це означає, що їх автор дозволив перегляд (або навіть редагування) всім, у кого є потрібне посилання. Google і сам індексує доступні всім документи з Google Docs. Однак в пошуку Google відсутня принаймні частина текстових файлів і таблиць з приватною інформацією, які були у видачі "Яндекса", - сказано в повідомленні видання.

Через декілька годин після інциденту за запитом «паролі», «розклад», «графік», «world of tanks», «кошторис» файли в пошуковій видачі «Яндекса» відображатися перестали.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?