В Україні відновили календар щеплень: опубліковано новий графік
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відновили календар щеплень: опубліковано новий графік

В Україні відновили календар щеплень: опубліковано новий графік
Джерело:  online.ua

В Україні відновили графік профілактичних щеплень, згідно з рекомендаціями ВООЗ. У новому календарі змінений вік дитини та кількість ревакцинацій деякими видами вакцин.

Новий календар щеплень в Україні опублікувала на своїй сторінці в соцмережі в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передає ONLINE.UA.

Згідно з новим графіком, дітей будуть прищеплювати від туберкульозу тільки один раз - щеплення БЦЖ буде проводитися на 3-5 добу життя немовляти. Ревакцинація в 7 років скасована.

Також в новий графік щеплень внесені зміни щодо вакцинації проти гепатиту В. Другу дозу вакцини дітям будуть вводити не в перший, а в другій місяць життя. Такі зміни дозволять в майбутньому зробити цей вид вакцини багатокомпонентною, яка буде захищати дитину відразу від декількох серйозних недуг - правця, дифтерії, поліомієліту, кашлюку та гепатиту В.

Супрун нагадала, що вакцинація за календарем щеплень проводиться в Україні безкоштовно. Вона запевнила, що держава закуповує якісні, безпечні та ефективні вакцини від десяти небезпечних хвороб - поліомієліту, гепатиту В, дифтерії, туберкульозу, правця, кашлюку, кору, гемофільної інфекції, епідемічного паротиту та краснухи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в рамках медреформи українці зможуть безкоштовно лікуватися в приватних клініках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?