Це буде перемога: Гройсман запропонував МВФ компроміс щодо ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це буде перемога: Гройсман запропонував МВФ компроміс щодо ціни на газ

Це буде перемога: Гройсман запропонував МВФ компроміс щодо ціни на газ
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував представникам МВФ ще один варіант досягнення компромісу в переговорах про ціни на газ.

Про це  повідомляє  "Інтерфакс-Україна" з посиланням на свої джерела в уряді, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що за рік українська сторона запропонувала МВФ вже не менше восьми варіантів зміни формули ціни на газ.

"В уряді зараз чекають реакції МВФ на цей варіант. На думку експертів, якщо в результаті вдасться досягти компромісу, то це буде перемога завдяки жорсткій принциповій переговорній позиції прем'єра і гнучкості в пошуку варіантів її реалізації", - розповіло джерело.

Співрозмовник агентства додав, що Україна знаходиться в складному переговорному процесі з МВФ щодо газового питання: Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може становити від 30 до 60%, в зв'язку з ростом цін на міжнародних ринках, тоді як прем'єр вважає таке різке підвищення невиправданим.

"Але в тих випадках, які пропонуються урядом, враховується те, що рівень підвищення ціни, на якому наполягає МВФ, не підйомний для звичайних громадян", - додало джерело.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна пропонує європейським споживачам надійний і захищений спосіб постачання газу – на противагу російському проекту "Північний потік-2", який є "новим видом гібридної зброї".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?