Планувалося військове вторгнення: ЗМІ дізналися про таємні переговори Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Планувалося військове вторгнення: ЗМІ дізналися про таємні переговори Трампа

Планувалося військове вторгнення: ЗМІ дізналися про таємні переговори Трампа
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп планував військове вторгнення до Венесуели - таким чином він мав намір нейтралізувати кризову ситуацію в країні.

Про це повідомляє AP з посиланням на на джерела серед високопоставлених чиновників, передає ONLINE.UA.

За словами джерел агентства, ця пропозиція була висловлена президентом під час приватної розмови з його радниками Рексом Тіллерсоном і Гербертом Макмастером у серпні 2017 року.

"Чому США не можуть просто вдертися в проблемну країну, яка загрожує регіональній безпеці?"- запропонував голова Білого дому.

Також відомо, що радники переконали американського лідера, що подібний сценарій неприпустимий і може призвести до втрати підтримки латиноамериканських урядів.

Зазначимо, з 2014 року по всій території Венесуели проходять антиурядові протести. Причиною протестних акцій стало різке зниження рівня життя після падіння світових цін на нафту. Нещодавно група протестуючих спалила будинок колишнього президента країни Уго Чавеса.

Як повідомляв ONLINE.UA, з  січня 2017 року по січень 2018 року інфляція в Венесуелі в річному вираженні склала 4068%.  Так, індекс гіперінфляції січня 2018 року склав 84,2%, що перевищує показники будь-якої іншої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?