Вчені довели несподівану користь зайвої ваги для молодих жінок
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені довели несподівану користь зайвої ваги для молодих жінок

Вчені довели несподівану користь зайвої ваги для молодих жінок
Джерело:  JAMA Oncology

Зайва вага у жінок до настання менопаузи захищає організм від виникнення раку молочної залози.

До такого висновку прийшли американські вчені з університету Північної Кароліни, передає ONLINE.UA з посиланням на журнал JAMA Oncology, де були опубліковані результати дослідження.

Онкологи довели, що кожні 5 пунктів індексу маси тіла, які вказують на те, що вага вище норми, позитивно впливає на організм молодих дівчат. Зокрема, у дівчат у віці 18-24 років ризик захворіти на рак грудей при зайвій вазі знижений на 23%, у жінок 25-34 років - на 15%, у жінок у віці 35-44 років при надмірній вазі ризик захворіти на рак грудей знижений на 13%, а у віці 45-54 років - на 12%. При цьому у віці після 60 років ожиріння "працює" навпаки і збільшує ризики виникнення злоякісної пухлини в грудях.

Цей факт доводять десятки масштабних досліджень, в ході яких онкологи вивчили дані 760 тисяч жінок молодше 55 років. За їх результатами експерти переконалися, що ожиріння надає позитивний вплив на організм і запобігає розвитку раку грудей у молодих жінок до менопаузи через низку факторів, в числі яких різні рівні гормонів і щільність молочної залози.

При цьому вчені підкреслили, що нормальна вага має незрівнянно більше переваг, ніж надмірна. Тому вони закликали вести здоровий спосіб життя і стежити за харчуванням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США вперше в світі вилікували рак грудей на термальній стадії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?