Порошенко доручив підвищити пенсії чорнобильцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко доручив підвищити пенсії чорнобильцям

Порошенко доручив підвищити пенсії чорнобильцям
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про відродження Чорнобильської зони і посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

Зазначається, що уряд повинен створити умови для розвитку і відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення, в тому числі, в рамках утвореного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

"Уряду доручено врегулювати питання правового режиму цієї території і розглянути доцільність обмежень та заборон на здійснення видів діяльності в Чорнобильській зоні. Також уряд повинен вирішити питання підвищення розміру пенсій по інвалідності особам з числа учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і пенсій у зв'язку з втратою годувальника з числа ліквідаторів", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що указ президента спрямований і на вдосконалення державної політики у сфері поводження з радіоактивними відходами та перетворення об'єкта Укриття на екологічно безпечну систему.

Варто зазначити, що близько 1 мільйона українських пенсіонерів отримають підвищені пенсії з 1 липня 2018 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні повністю скасували спеціальні пенсії, крім військових пенсіонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?