Меркель заявила, що буде захищати Європу
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель заявила, що буде захищати Європу

Меркель заявила, що буде захищати Європу
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провели переговори під час яких  підкреслили свої розбіжності у питанні міграції. Однак сторони запевнили, що вони готові продовжити дискусію. Канцлерка додала, що зробить усе можливе, щоб "захистити Європу і її людяність".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

В ході прес-конференції політиків в Берліні Меркель сказала журналістам, що хоче захистити "людяність" Європи, коли мова йде про те, як ЄС поводиться з мігрантами. За словами Меркель, ймовірно це те, що розділяє Берлін та Будапешт.

"Орбан відповів, що позиція Угорщини не змінилася з того часу, як вона закрила свої кордони для мігрантів під час напливу нелегалів у 2015 році. Угорський прем’єр стверджує, що його уряд вважає розміщення 8 тисяч охоронців уздовж свого кордону "досить гарною солідарністю" Угорщини з іншими членами ЄС", - сказано в повідомленні.

Канцлерка ФРН наголосила, що захист зовнішніх кордонів є важливим та виправданим. Проте вона наполягає, що держави ЄС теж повинні прийняти шукачів притулку, що Угорщина відмовилась зробити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  канцлерка Німеччини Ангела Меркель заручилася підтримкою 14 країн Євросоюзу щодо подолання міграційного кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?