Можуть "підглядати": фахівці дізналися, як смартфони стежать за власниками
Категорія
Технології
Дата публікації

Можуть "підглядати": фахівці дізналися, як смартфони стежать за власниками

Можуть "підглядати": фахівці дізналися, як смартфони стежать за власниками
Джерело:  PhoneArena

Більшість смартфонів дійсно стежать за своїми власниками, але не "підслуховуючи" розмови, а "підглядаючи" за вмістом екрана.

До такого висновку прийшли експерти з Північно-східного університету США, які провели масштабне дослідження, намагаючись спростувати популярну "теорію змови", пов'язану з мобільними пристроями, передає ONLINE.UA з посиланням на Phone Arena.

В ході дослідження фахівці намагалися встановити, чи дійсно записують смартфони звук з мікрофонів мобільних пристроїв для того, щоб потім підбирати рекламу в соцмережах. Виявилося, що ні один з 17 тисяч смартфонів, роботу яких вивчили експерти, не стежить таким чином за власником.

При цьому в ході дослідження було виявлено інший спосіб "підглядання" смартфона за користувачами. Як з'ясувалося, деякі додатки на телефонах відправляють "на сторону" записи того, що відбувається на екрані під час їх використання. Зокрема, в "підгляданні" викрили додаток для доставки продуктів під назвою GoPuff - всі дії користувача смартфона при користуванні даним додатком записуються на відео і відправляються аналітичній фірмі Appsee.

На думку дослідників, подібне стеження смартфонів за власниками стало можливим через виробників програмного забезпечення - апарати на Android не повідомляють користувачам, коли додаток записує вміст екрану. А такий метод, на думку експертів, може використовуватися, в тому числі, для крадіжки платіжної інформації та паролів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітик компанії Morgan Stanley назвав ймовірні ціни на майбутні iPhone 2018 року, заявивши, що вартість топової версії "яблучного" смартфона стартує від 999 доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?