Зубна щітка з паперу: українці підкорили Європу новим унікальним еко-проектом
Категорія
Технології
Дата публікації

Зубна щітка з паперу: українці підкорили Європу новим унікальним еко-проектом

Зубна щітка з паперу: українці підкорили Європу новим унікальним еко-проектом
Джерело:  Голос Америки

Українці розробили унікальну зубну щітку, яка не містить пластикових матеріалів і не шкодить природі. Вона створена з нейлонових ниток, переробленого паперу і кукурудзяного крохмалю. Новий еко-проект українців підкорив Європу - його визнали одною з кращих розробок на міжнародному конкурсі в Німеччині.

Про тріумф нового українського еко-стартапу компанії Effa на престижному конкурсі в Німеччині повідомляє видання "Голос Америки", передає ONLINE.UA.

Відзначається, що на конкурсі було представлено близько 300 проектів з усього світу. всі вони були спрямовані на те, щоб поліпшити екологію. Український проект по виготовленню зубної щітки з паперу увійшов до п'ятірки кращих еко-ідей світу.

Виконавчий директор Effa Дарія Василенко прокоментувала успіх еко-стартапу на міжнародному конкурсі. Вона підкреслила, що зубна щутка є другим за величиною джерелом пластикового забруднення природи, так як тільки в США за один рік викидається не менше мільярда зубних щіток.

Вона пояснила, що за підрахунками фахівців, одна зубна щітка з паперу буде коштувати не більше трьох гривень. Нею вже зацікавилися в США і Китаї. Зокрема, про масове виробництво щіток компанії Effa вже домовилися з однією з китайських компаній, яка поставляє одноразові зубні щітки в сорок країн світу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що популярна мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's з травня 2018 року змінила подачу напоїв. У корпорації вирішили замінити пластикові соломинки на паперові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?