В Японії стратили лідера секти "Аум Сінрікьо", який здійснив масштабний теракт
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії стратили лідера секти "Аум Сінрікьо", який здійснив масштабний теракт

В Японії стратили лідера секти "Аум Сінрікьо", який здійснив масштабний теракт
Джерело:  online.ua

У Японії стратили сімох членів секти "Аум Сінрікьо", які здійснили смертельну атаку із застосуванням нервово-паралітичного газу у метро Токіо в 1995 року. Також вказано, що влада країни прийняла рішення стратити лідера секти - Сьоко Асахару.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo News.

Відомо, що ще 6 членів культу досі очікують виконання покарання.

Зазначимо, що теракт 1995-го року став найсмертельнішим в історії Японії. Тоді загинули 13 людей, тисячі зазнали поранень.

"До цього Сьоко Асахара і його послідовники здійснили іще один напад із застосуванням зарину: тоді загинули восьмеро і постраждали іще 600 людей. Членів культу стратили у п'ятницю вранці - після того, як усі засуджені використали своє право на апеляцію, що сталося у січні цього року", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 20 березня 1995 року члени культу розпилили газ зарин у токійському метро. Вони залишили проколоті пакети, повні зарину у формі рідини, у потягах центральних ліній підземки.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Амстердамі 26 червня в офіс редакції газети De Telegraaf на великій швидкості врізався фургон, який в результаті загорівся. В редакції найбільшої нідерландської газети заявили про цілеспрямовану атаку, в поліції інцидент розглядають як теракт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?