І це все через нього: ОПЕК прогнозує різке зростання цін на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

І це все через нього: ОПЕК прогнозує різке зростання цін на нафту

І це все через нього: ОПЕК прогнозує різке зростання цін на нафту
Джерело:  online.ua

Представник Ірану в ОПЕК Хусейн Каземпур Ардебілі заявив, що ціни на нафту повернуться до позначки в 100 доларів за барель. Він також підкреслив, що головна причина таких різких змін на світовому ринку - дії президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Агентство пише, що зараз в США ростуть ціни на бензин, і це може вплинути на результат республіканців під час проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться цієї осені.

 Ардебілі наголосив, що саме Штати заблокували Ірану доступ до глобальних ринків, країна стала "заручницею Саудівської Аравії і Росії", які не зацікавлені в зниженні цін на нафту.

"Відповідальність за те, що споживачі в усьому світі, особливо в США, платять необґрунтовані гроші за пальне, лежить на ваших плечах, а скоро ми побачимо ціни понад 100 доларів за барель",- підкреслив представник Ірану в ОПЕК.

Нагадаємо, що два місяці тому американський лідер Дональд Трамп заявив, що Вашингтон виходить з угоди щодо іранської ядерної програми і відновлює санкції проти Ірану.

Як повідомляв ONLINE.UA, Іран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузську протоку в Перську затоку. Влада країни готова це зробити, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?