Росія ввела підвищені мита проти США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія ввела підвищені мита проти США

Росія ввела підвищені мита проти США
Джерело:  online.ua

Росія ввела підвищені мита на деякі американські товари. Компенсуючі заходи застосовуються у вигляді додаткових, підвищених ставок імпортних мит у розмірі від 25 до 40% від вартості товару, що ввозиться.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Вказано, що митами будуть обкладатися деякі товари США, аналоги яких виробляються в Росії. Зокрема, це види будівельно-дорожньої техніки, нафтогазового обладнання, інструменти для обробки металів і для буріння скельних порід, а також оптоволокно.

"Підвищення наших мит на даному етапі дозволить компенсувати тільки частину збитку - $87,6 млн. Це компенсація, на яку, за правилами СОТ, Росія зараз має право. Іншу частину компенсуючих заходів Росія зможе ввести або по закінченні трьох років з початку дії додаткових мит в США, або після рішення Органу з вирішення спорів СОТ про невідповідність американських заходів правилам організації", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що збиток від американських торгових обмежень для російських експортерів оцінюється в $537,6 млн.

Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше прес-секретар Міністерства економіки ФРН заявила, що контрзаходи ЄС на торговельні мита США підуть на користь всім залученим сторонам, а також допоможуть знайти спільну мову і нейтралізувати конфлікт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?