ОЗХЗ довела застосування хімічної зброї проти мирних жителів в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

ОЗХЗ довела застосування хімічної зброї проти мирних жителів в Сирії

ОЗХЗ довела застосування хімічної зброї проти мирних жителів в Сирії
Джерело:  online.ua

Сирійська армія Башара Асада, яку підтримує Росія, використовувала хлор під час хімічної атаки в місті Дума, в результаті якої загинули десятки мирних жителів.

Про це йдеться в попередньому звіті Організації по забороні хімічної зброї, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОЗХЗ.

У доповіді зазначено, що в ході розслідування представники місії FFM провели велику роботу в сирійській Думі, де зібрали проби навколишнього середовища і взяли інтерв'ю зі свідками. В ході аналізу біологічних і екологічних зразків, зібраних в районі проведення хіматаки, були виявлені різні органічні хлоровмісні хімічні речовини.

Робота команди FFM триває. Експерти проводять дослідження по визначенню значущості виявлених хімічних елементів, після чого будуть зроблені остаточні висновки.

Раніше в ОЗХЗ вже повідомляли, що місія FFM знайшла підтвердження застосування хімічної зброї по мирному населенню в Сирії. В даний час звіти FFM, що стосуються тверджень про використання хімічної зброї в Думі, Аль-Хамадані і Карм-Аль-Таррабі, були передані державам-учасницям Конвенції з хімічної зброї та до Ради Безпеки ООН через Генсекретаря ООН.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 10 червня авіація режиму сирійського глави Башара Асада завдала нового удару по провінції Ідліб. Під нього потрапили населені пункти Тефтеназ, Біннеш, Аріху, Бені Із та Пам Хамдан, в яких загинуло 17 мирних жителів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?